Lekker opwarmen tijdens de langer wintermaanden
Ingrediƫnten
- 900 g Multipurpose potatoes
- 400 g zuurkool, uitgelekt
- 3 el roomboter
- 2 jonagold appels, geschild
- 150 g spekreepjes
- 4 kipsaucijsworstjes
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook vervolgens de aardappelen in 8 tot 10 minuten gaar. Ondertussen de uitgelekte zuurkool verwarmen in de magnetron, 8 minuten op 700 watt. Als de aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten en laten droogstomen. Stamp de aardappelen fijn en meng ze daarna met de warme zuurkool en 2 el roomboter. Laat de stamppot op laag vuur warm staan met een deksel op de pan.
Stap 2
Snijd de appels ieder in 8 parten. Bak in een ruime bakpan de spekjes uit tot ze iets beginnen te kleuren, voeg dan 1 eetlepel roomboter en de appelparten toe. Bak de appelparten en spekjes samen goudbruin in de pan. Zet de pan daarna van het vuur.
Stap 3
Ondertussen in een grillpan de kipsaucijsworstjes op matig vuur garen naar aanwijzing op de verpakking. Als de worstjes gaar zijn kan de zuurkoolstamppot geserveerd worden.
Stap 4
Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken appel en spekjes en gegrilde kipsaucijsworstjes.