spinaziestamppot met zalm, gepocheerd ei en gebakken uitjes

30 min

Stamppot maar dan anders.

  • 3 Personen
  • 30 Minuten
  • Main course
  • 556 KCAL

Ingrediënten

  • Multi-purpose potatoes 500 gram
  • Bladspinazie 250 gram - gewassen en uitgelekt
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels crème fraise
  • 250 gram verse zalm zonder huid, in blokjes gesneden (3cm)
  • Zout
  • Peper
  • 200 milliliter natuurazijn
  • 3 verse eitjes (M)
  • Gebakken uitjes

Allergie informatie

  • ei
  • Koemelk

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook vervolgens de aardappelen in 8 tot 10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappelen fijn. Meng hierna de spinazie, roomboter en crème fraîche erdoorheen

Stap 2

Meng de blokjes verse zalm en zout en peper naar smaak door de spinaziepuree. Doe de deksel op de pan en laat de zalm rustig garen in de warme vers gestampte puree.

Stap 3

Zet een pannetje water op het vuur met 400 ml water, 100 ml natuurazijn en een beetje zout. Breng het water aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur op de waakvlam, het water moet ongeveer 90 °C blijven. Laat voorzichtig één voor één de eitjes uit de schaal in het warme water glijden. Afhankelijk van hoe gaar je het eitje wil eten, duurt het pocheren 5 (zacht) á 10 (hard) minuten.

Stap 4

Serveer de zalm-spinaziestamppot met bovenop het gepocheerde ei, gebakken uitjes en wat extra crème fraîche voor de liefhebber.