Lekker voor in het mosselseizoen
Ingrediënten
- Voor de preipuree:
- 500 grams Cêlavíta Multipurpose aardappelen
- 200 g prei, gewassen en in ringen gesneden
- Zout
- Peper
- 2 el roomboter
- 7 g verse dille, fijngesneden
- Voor de mosterdsaus:
- 100 ml witte wijn
- 100 ml groentebouillon (van een blokje)
- ½ teentje knoflook
- 1-2 tl mosterd, naar smaak
- 100 ml kookroom
- Zout
- Peper
- 250 g mosselvlees (gegaard, zonder schelp)
- 50 g bloem
- Flinke scheut zonnebloemolie
Allergie informatie
- Mustard
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg de preiringen toe zodra het water kookt. Kook vervolgens de aardappelen in 8 tot 10 minuten gaar. Als de aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten en laten droogstomen. Stamp de aardappelen en prei fijn en meng er zout, peper en roomboter naar smaak doorheen. Meng als laatste de gesneden dille door de puree.
Stap 2
Terwijl de aardappelen koken kan de saus gemaakt worden. Kook de witte wijn en groentebouillon met de halve knoflookteen in tot ongeveer de helft. Voeg dan de mosterd en kookroom toe. Warm dit kort door, de saus mag niet koken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 3
Wentel de mosselen door de bloem. Verhit een ruime bakpan met een ruime scheut zonnebloemolie. Als de olie heet is kunnen de mosselen rondom goudbruin gebakken worden. Als de mosselen goudbruin gebakken zijn schep je ze op een bord met wat keukenpapier om de mosselen te laten uitlekken.
Serveer de preipuree met de gebakken mosselen en mosterdsaus.