Crunchy Italian wedges met dips - Celavita Ga naar de inhoud
`

Crunchy Italian wedges met dips

Knapperige wedges uit de oven met Parmezaanse kaas en verse peterselie. Geserveerd met twee smaakvolle dips: één pittig met paprika en één romig met basilicum en knoflook. Perfect om te delen.

Bijgerecht/borrel
3-4 personen
To share
20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g crunchy Italian wedges
  • 90 g Parmezaanse kaas
  • Handjevol verse krulpeterselie

 

Dip 1:

  • 1/2 rode peper
  • 3 stuks roasted rode paprika (ingelegd in olie)
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el oregano
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • Snuf zout en peper

 

Dip 2:

  • 150 g roomkaas
  • 3 el mayonaise
  • 1 stengel bosui
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • Snuf zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1. Rasp de parmezaanse kaas fijn.

 

Stap 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de crunchy wedges met hierover 2/3 van de parmezaanse kaas binnen 5-10 goudgeel.

 

Stap 3. Maak dip 1 door alle ingrediënten toe te voegen in een keukenmachine en mix fijn. Breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 4. Maak dip 2 door de bosui en basilicum heel fijn te snijden en deze te mengen met de roomkaas, mayonaise en 1 teen geperste knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 5. Serveer de wedges met hier overheen nog wat geraspte parmezaanse kaas, verse peterselie en de 2 dips.