Kriel gratin met salade van venkel en gerookte zalm

50 min

Mini parisienne gratin met salade van venkel en gerookte zalm

  • 4 Personen
  • 50 Minuten
  • Main course
  • 318 KCAL

Ingrediënten

  • CêlaVíta Mini Parisienne 450 gram
  • Roomboter 2 el
  • Ontbijtspek, in reepjes gesneden 50 gram
  • Ui, genipperd, 1 stuk
  • Rozemarijn, gerist en fijngehakt, 1 takje
  • Knoflook, geraspt, 1 teen
  • Bloem 1 el
  • Groentebouillon 150 ml
  • Kookroom 100 ml
  • Geraspte oude kaas, 60 gram
  • Venkel, in plakjes geschaafd, 1,5
  • Kappertjes 1 el
  • Citroen, rasp en sap, 1/2
  • Olijfolie 2 el
  • Mosterd 1 tl
  • Rucola 100 gram
  • Gerookte zalm 300 gram

Allergie informatie

  • lactose
  • gluten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm een oven (of airfryer) voor op 180°C. Verwarm een pan en laat daarin de roomboter smelten. Voeg het spek, de ui, rozemarijn en knoflook toe en bak dit tot het spek goudbruin is. Voeg hierna 1 el bloem toe en bak dit circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon en room toe aan de pan en roer tot een gladde saus. Kook dit nog 1 minuut door. Meng de krieltjes door de saus. Vul een ovenschaal met de krieltjes en de saus en bestrooi de bovenkant met oude kaas. Bak de krielgratin in circa 30 minuten goudbruin. (Deze bereiding in een airfryer moet op lagere temperatuur, circa 170°C).

Stap 2

Meng door de geschaafde venkel de kappertjes, citroenrasp en -sap, olijfolie en mosterd. Laat dit ongeveer 20 minuten marineren. Wanneer de kriel gratin klaar is, kan de rucola door de venkel gemengd worden.

Stap 3

Serveer de venkelsalade met de gerookte zalm erbovenop en de kriel gratin ernaast.