Kwaliteit
Bij CêlaVita geven we om onze producten, mensen en het milieu.
We streven naar kwaliteit vanaf het allereerste begin van de toeleveringsketen. Het ontvangen, selecteren en verwerken van aardappelen vraagt om een gecontroleerde aanpak. In elke stap van het proces controleren we de producten. Als aardappelspecialist in de foodservicemarkt willen we voldoen aan de verwachtingen en eisen van onze klanten op het gebied van veiligheid en kwaliteit.
Verschillende vastgestelde normeringen bevorderden kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Deze normering wordt vastgelegd met een certificering en toont aan dat we ons als leverancier inzetten voor kwaliteit en voortdurende verbetering. CêlaVita heeft verschillende certificaten.
Certificeringen
Naast de onderstaande certificeringen is CelaVita ook aangemeld bij Sedex, ISO 14001 en zijn alle telers Global G.A.P. gecertificeerd.
BRC
BRC staat voor British Retail Consortium. Deze in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie stelt via protocollen en richtlijnen wereldwijde veiligheids- en kwaliteitsnormen voor alle sectoren vast. Dit is belangrijk omdat richtlijnen voor voedselveiligheid iedereen in de toeleveringsketen beschermen, van consumenten tot merken.
IFS
De International Featured Standard (IFS) is een door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkende standaard voor oa. fabrikanten. IFS richt zich op voedselveiligheid en beheer van productkwaliteit bij de productie van voedingsmiddelen en ingrediënten. De standaard bevat veel eisen met betrekking tot de naleving van klantspecificaties
BIO keurmerk
Het Europees Biologisch keurmerk is een keurmerk voor biologische producten, welke geldt voor alle EU lidstaten. Het keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Biologische landbouw is een landbouwvorm waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met milieu en dierenwelzijn. In de biologische landbouw worden bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Ook mogen de ingrediënten geen genetisch gemodificeerde organismen bevatten. Een voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet en de gehele keten gecertificeerd is.