Zuurkoolstamppot met gebakken appel en spekjes en gegrilde kipsaucijsworstjes

30 min

Lekker opwarmen tijdens de langer wintermaanden

  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Main course

Ingrediƫnten

  • 900 g Multipurpose potatoes
  • 400 g zuurkool, uitgelekt
  • 3 el roomboter
  • 2 jonagold appels, geschild
  • 150 g spekreepjes
  • 4 kipsaucijsworstjes

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook vervolgens de aardappelen in 8 tot 10 minuten gaar. Ondertussen de uitgelekte zuurkool verwarmen in de magnetron, 8 minuten op 700 watt. Als de aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten en laten droogstomen. Stamp de aardappelen fijn en meng ze daarna met de warme zuurkool en 2 el roomboter. Laat de stamppot op laag vuur warm staan met een deksel op de pan.

Stap 2

Snijd de appels ieder in 8 parten. Bak in een ruime bakpan de spekjes uit tot ze iets beginnen te kleuren, voeg dan 1 eetlepel roomboter en de appelparten toe. Bak de appelparten en spekjes samen goudbruin in de pan. Zet de pan daarna van het vuur.

Stap 3

Ondertussen in een grillpan de kipsaucijsworstjes op matig vuur garen naar aanwijzing op de verpakking. Als de worstjes gaar zijn kan de zuurkoolstamppot geserveerd worden.

Stap 4

Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken appel en spekjes en gegrilde kipsaucijsworstjes.