

Kruimig gebakken aardappels met gevulde varkenshaas en bimi
Geef je gerecht net even wat meer aandacht en laat je verrassen.



Ingrediënten:

Voor de varkenshaas:
- 4 varkenshaasjes à 100 g stuk
- 4 stukken blauwe kaas à 30 g stuk
- 4 prikkers
- Peper en zout, naar smaak
- 2 el roomboter
Voor de aardappelen:
- 800 g Cêlavíta aardappelen (quarters)
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el roomboter
- 1 tak rozemarijn, fijngehakt
- Peper en zout, naar smaak
Voor de bimi:
- 500 g bimi
- 50 g amandelschaafsel
- 1 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
Stap 1:
Maak met behulp van een mes in het midden van de varkenshaasjes een gat waarin de kaas kan worden gestopt. Maak het gat daarna dicht met een prikker. Peper en zout de varkenshaasjes rondom. Verhit in een ruime koekenpan de roomboter en braad daarin op matig vuur de varkenshaasjes rondom aan. Leg de varkenshaasjes daarna op een ovenschaal. Deze gaan in de oven als de andere garnituren klaar zijn.
Stap 2:
Blancheer de bimi: Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de bimi circa 2 minuten. Schep de bimi daarna in een ruime kom met koud water om terug te koelen. Laat de bimi goed uitlekken als deze afgekoeld is.
Bruneer het amandelschaafsel in een droge koekenpan op matig vuur. Regelmatig doorroeren tot het amandelschaafsel goudbruin is. Meteen uit de pan halen.
Stap 3:
Plaats de varkenshaas in een voorverwarmde oven op 180 °C en gaar deze verder in circa 10 minuten.
Stap 4:
Bak ondertussen de aardappelen op matig vuur in een ruime pan met zonnebloemolie goudgeel. Voeg de roomboter en rozemarijn pas toe als de aardappelen bijna klaar zijn. Maak de aardappelen op smaak met peper en zout.
Stap 5:
Wok de bimi op hoog vuur met wat zonnebloemolie circa 2 minuten.
Serveer de varkenshaas op de bimi, bestrooi met amandelschaafsel en serveer met de kruimig gebakken aardappelen.