

Grote gegrilde gamba’s met knoflookkrieltjes
Ga voor gegrilde gamba’s geserveerd met goudbruine knoflookkrieltjes, een vleugje citroen en romige aioli.



Ingrediënten:
Voor de knoflookkrieltjes en gamba’s:
- 450 g Cêlavìta halve kriel met schil
- 5 tenen knoflook, zonder schil
- Peper en zout, naar smaak
- 2 el olijfolie
- 15 grote gamba’s, in de schaal, zonder darm
- 200 g groene asperges
- 1 citroen
Voor de aïoli:
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1/2e citroen, rasp en sap
- 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
- Peper en zout, naar smaak
- 1 el extra vergine olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven of airfryer voor op 200°C. Meng de aardappeltjes met de knoflooktenen, peper en zout en olijfolie door elkaar en bak ze in ca. 25 minuten goudgeel. Schep de aardappeltjes tussendoor een keer om.
Stap 2:
Maak ondertussen een aïoli; Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen en knoflook rasp door elkaar. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.
Stap 3:
Verhit een grillpan. Besprenkel de gamba’s en groene asperges met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill de gamba’s in ca. 5 minuten aan 2 zijden tot ze gaar zijn. Grill daarna de groene asperges in ca. 2 minuten beetgaar.
Serveer de gamba’s met de groene asperges, knoflookkrieltjes, aïoli en een partje citroen.