

Grote gebakken aardappelen met wilde spinazie en gestoomde kabeljauw in een wittewijnsaus
Geniet van dit smaakvolle gerecht met grote gebakken aardappelen, perfect gecombineerd met wilde spinazie en geroosterde pijnboompitten. De gestoomde kabeljauw, overgoten met een romige wittewijnsaus, brengt alle smaken harmonieus samen voor een verfijnde en toch eenvoudige maaltijd. Een heerlijk diner vol verse en pure ingrediënten.



Ingrediënten:
Voor de wittewijnsaus:
- 150 ml groente- of visbouillon
- 50 ml droge witte wijn
- 1/2e el witte wijnazijn
- Rasp van ¼ citroen
- 200 ml kookroom
- Zout en peper, naar smaak
- 75 g koude roomboter, klontjes
Voor de overige ingrediënten:
- 3 el zonnebloemolie
- 600 g Cêlavíta multipurpose aardappelen
- 4 moten kabeljauw à 120g per stuk
- 600 g wilde spinazie, gewassen, zonder steel
- 1 el pijnboompitten
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1:
Kook de bouillon, witte wijn, witte wijnazijn, citroenrasp en kookroom in tot ongeveer de helft. Breng de basis daarna op smaak met zout en peper.
(De basis kan ook “mise en place” worden voorbereid en voor serveren worden opgewarmd en gemonteerd.)
Vlak voor serveren de warme saus monteren met klontjes koude roomboter, de saus niet meer laten koken.
Stap 2:
Verwarm de stoomoven alvast voor (100°C).
Verwarm een ruime bakpan voor met een beetje zonnebloemolie. Leg de aardappelen met de gehalveerde zijde naar beneden in de pan. Bak de aardappelen op matig vuur goudbruin aan alle zijden zonder ze te vaak te draaien tijdens het bakken.
Stap 3:
Als de aardappelen bijna klaar zijn, de kabeljauw in de stoomoven garen in circa 6 minuten.
Stap 4:
Haal de aardappelen uit de pan en gebruik deze pan om de spinazie en pijnboompitten te bakken.
Ondertussen ook de saus licht verwarmen en monteren met de klontjes koude boter.
Als de spinazie klaar is en de vis gaar kan het gerecht geserveerd worden.