
`

Tapasplank met krokante aardappeltjes
Dat ziet er gezellig uit! De aardappeltjes worden gepaneerd en gefrituurd zodat ze lekker knapperig zijn.

Bijgerecht

4 personen

20 minuten
Ingrediënten:
- 400 g Cêlavíta multipurpose aardappelen, gehalveerd
- 4 el aardappelzetmeel
- 4 el water
- 50 g panko
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl paprikapoeder
- Peper en zout, naar smaak
- Ruim olie, om te frituren
Voor de aïoli:
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1/2e citroen, rasp en sap
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- Peper en zout, naar smaak
- 1 el extra vergine olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1: Maak een yoghurt-dik mengsel van de aardappelzetmeel en water. Meng dit door de aardappelen heen. Meng de panko met de gedroogde tijm, paprikapoeder en peper en zout. Wentel de aardappelen door de Panko.
Frituur de aardappelen op 175 °C goudgeel.
Stap 2: Maak een aïoli; Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen en knoflookrasp door elkaar. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.
Stap 3: Serveer de aardappelen en aïoli als bijgerecht op een lekkere gevulde tapasplank.