
`

Hollandse aardappelsalade
Deze klassieke Hollandse aardappelsalade is fris, romig en boordevol smaak. Gemaakt met aardappelblokjes, knapperige groenten en een romige saus.

Bij- of Hoofdgerecht

2 personen

20 minuten
Ingrediënten:

- 150 g aardappelblokje 10×10
- 300 g sperziebonen
- 1 gele ui
- 50 g rode kool
- 4 el mayonaise
- 3 el kwark
- 1 el olijfolie
- Handjevol verse dille
Bereidingswijze
Stap 1. Snijd de gele ui in halve ringen, snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd de rode kool fijn.
Stap 2. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de sperziebonen en gele ui binnen 5 minuten knapperig en goudgeel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3. Snijd de dille fijn. Meng de mayonaise, kwark, olijfolie en dille tot een sausje. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4. Meng de aardappelblokjes met de rode kool, gebakken sperziebonen en de saus tot een salade.
Stap 5. Top af met nog wat verse dille en peper.