
`

Duitse Kartoffelsalat
Frisse salade met aardappelschijfjes, augurk, sjalot en een romige mosterdmayonaise. Kruidig, vol smaak en ideaal als bij- of hoofdgerecht.

Bijgerecht

2 personen

15 minuten
Ingrediënten:

- 150 g aardappelschijfjes
- 1 sjalot
- 1 1/2 augurk
- 1 tl dijon mosterd
- 2 el mayonaise
- 1 tl witte wijn azijn
- 1 tl kwark
- Handjevol verse bieslook
- Handjevol verse krulpeterselie
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Snijd de augurk in kleine stukjes en de sjalot in fijne halve ringen.
Stap 2. Snijd de bieslook en krulpeterselie fijn.
Stap 3. Maak een saus van de mayonaise, mosterd, kwark en witte wijnazijn en breng op smaak met zout, peper en wat bieslook en peterselie.
Stap 4. Meng alle ingrediënten door elkaar en top af met verse bieslook en peper.