
`

Ratatouille met aardappelschijfjes
Een kleurrijke ovenschotel met laagjes courgette, aubergine, tomaat en aardappelschijfjes, op smaak gebracht met tomatenpuree, Italiaanse kruiden en verse basilicum. Gezond, smaakvol en makkelijk te bereiden.

Hoofdgerecht

4 personen

30-40 minuten
Ingrediënten:

- 150 g aardappelschijfjes
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 7 grote tomaten
- 2 potjes tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 teen knoflook
- Handjevol verse basilicum
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Stap 2. Snijd de courgette, tomaat en aubergine in dunne plakjes.
Stap 3. Meng de tomatenpuree met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en 1 teen geperste knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4. Doe in een ovenschaal de tomatenpuree en zet hierin om de beurt de groente afgewisseld met aardappelschijfjes in de schaal zodat je een mooi patroon krijgt.
Stap 5. Giet nog een scheutje olijfolie over de ovenschaal en wat peper en zout.
Stap 6. Bak de ratatouille af in circa 20-25 minuten totdat deze goudgeel en gaar is.
Stap 7. Top af met nog wat verse basilicum.