
`

Britse roast (hele kip) met crunchy roast aardappel
Een klassieke Sunday roast: sappige hele kip uit de oven, gemarineerd in mosterd-honing, met geroosterde wintergroenten en krokante roast aardappelen.
Ingrediënten:
- 300 g crunchy roast aardappel
- 1 hele kip
- 2 uien
- 5 winterpenen
- 3 pastinaak
- 1 courgette
- 6 tenen knoflook
- 3 el kip kruidenmix
- 2 el olijfolie
- 2 el mosterd
- 2 el honing
- Handjevol verse rozemarijn
- Handjevol verse tijm
- Scheutje olijfolie
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Stap 2. Snijd de ui, winterpenen, pastinaak en courgette grof.
Stap 3. Vul de kip met een hand van de groente, 3 tenen geperste knoflook, rozemarijn en tijm.
Stap 4. Maak een marinade met 3 tenen geperst knoflook, olijfolie, kipkruidenmix, mosterd, honing, zout en peper.
Stap 5. Besmeer de kip van de buitenkant met de marinade en doe de kip in een braadslee.
Stap 6. Leg rondom kip de overgebleven groenten en de crunchy toast aardappelen. Breng dit op smaak met zout, peper, olijfolie en rozemarijn en tijm.
Stap 7. Bak de kip met groenten en aardappel in circa 45 minuten gaar.
Stap 8. Verwijder de braadslee en grill nog 15-20 minuten in de oven op 185 graden.