Frittata met verse dunne aardappelschijfjes - Celavita Ga naar de inhoud
`

Frittata met verse aardappelschijfjes

Gebruik groenten kliekjes uit de koelkast voor deze heerlijke frittata! Je maakt hem met verse aardappelschijfjes en een mix van groenten naar keuze. Serveer hem met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!

Vegatarisch hoofdgerecht
Voor 4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 el zonnebloemolie 
  • 450 g Cêlavíta aardappelschijfjes 
  • 400 g gesneden roerbak mix groenten naar keuze 
  • 8 eieren, maat m 
  • 50 ml melk 
  • 200 g oude kaas, geraspt 
  • Peper en zout, naar smaak 
  • 150 g slamelange 
  • Balsamicodressing, naar smaak 
  • 100 g cherrytomaatjes, in kwarten 

 

Bereidingswijze

Stap 1: 

Verhit een ruime koekenpan met zonnebloemolie. Bak de aardappelschijfjes in ca. 8 minuten op matig vuur goudbruin. Voeg de roerbakgroentemix toe en bak dit op matig vuur nog ca. 3 minuten mee.  

 

Stap 2: 

Klop ondertussen de eieren los en voeg de melk, 2/3e van de oude kaas, peper en zout toe. Schenk het eimengsel op de aardappelschijfjes met groenten. Laat dit met de deksel op de pan op een laag vuur stollen. Dit duurt zo’n 8 à 10 minuten. 

 

Stap 3:

Keer de frittata om in de pan, met behulp van het deksel. Laat de frittata op het deksel glijden en laat hem weer in de pan vallen. Bak de frittata nog ca 3 minuten op de andere zijde en bestrooi de bovenkant met de overgebleven geraspte oude kaas. 

 

Stap 4: 

Meng ondertussen de slamelange met de balsamicodressing en de cherrytomaatjes. 

Laat de frittata uit de pan glijden op een mooie serveerplank.  

Snijd de frittata aan tafel in stukjes en serveer met de slamelange. 

 

Extra nodig: Ruime koekenpan met deksel, serveerplank. 

 

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker