
`

Aardappelquiche
Rijkgevulde quiche met aardappelblokjes, broccoli, tomaat en een romige vulling van ei, kaas en kruiden. Een voedzame en kleurrijke maaltijd voor elk moment van de dag.

Bij- of Hoofdgerecht
Lunchgerecht

6 personen

60 minuten waarvan 45 minuten wachten
Ingrediënten:

- 500 g aardappelblokje 10×10
- 1 vel quiche deeg
- 250 g broccoli
- 15 tomaatjes
- 250 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas
- 2 tenen knoflook
- 4 eieren
- 1 el oregano
- 1 blokje boter
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2. Snijd de broccoli in stukjes en tomaatjes in kwartjes.
Stap 3. Klop de room met de eieren, geraspte kaas, knoflook en oregano. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4. Vet een bakvorm in met boter en leg het deeg voor de quiche hierin.
Stap 5. Doe de aardappelblokjes, broccoli en tomaat hierin en giet hierover het room-eimengsel.
Stap 6. Bak de quiche af in circa 45 minuten totdat deze mooi goudgeel is.
Stap 7. Top af met zout en peper.