

Loaded potatoes met gehakt, champignons en cheddarsaus
Een goed gevulde ovenschotel met een heerlijk gratinlaag van cheddar



Ingrediënten:
- 1 kg Cêlavíta multipurpose aardappelen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl oregano
- Zout en peper, naar smaak
- 150 g champignons
- 300 g gekruid gehakt
- Voor de cheddarsaus:
- 1 el roomboter
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 el bloem
- 300 ml melk
- 200 g cheddarkaas, geraspt
- Snuf peper
Bereidingswijze
Stap 1:
Meng de aardappelen met de zonnebloemolie, oregano en zout en peper naar smaak. Verdeel dit over een ruime ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven op 200°C.
Stap 2:
Voeg na 15 minuten de champignons en het gekruid gehakt toe aan de ovenschaal. Het gehakt een beetje in “plukjes” verdeeld door de aardappelen mengen. Zet de ovenschaal 20 minuten terug in de oven.
Stap 3:
Maak ondertussen de cheddarsaus door de boter te smelten in een kleine pan. Voeg hieraan de geraspte knoflook en bloem toe en bak dit op laag vuur circa 2 minuten. Houd de deegbol die ontstaat in beweging. Voeg daarna langzaam beetje voor beetje de melk toe. Laat deze saus circa 2 minuten op laag vuur koken. Blijf roeren. Zet daarna het vuur uit, voeg de cheddar en wat peper toe. Roer tot de kaas is gesmolten.
Stap 4:
Schenk de cheddarsaus over de ovenschaal. Zet de oven op 220°C grill stand. Grill tot de kaassaus een mooie gegratineerde laag heeft.