Aardappelgratin met tournedos en geroerbakte groentes - Celavita Ga naar de inhoud
`

Aardappelgratin met tournedos en geroerbakte groentes

Heerlijke gratin met een mals stukje vlees met gebakken uien, bospaddenstoelen en groene asperges.

Hoofdgerecht
4 personen
60-75 minuten

Ingrediënten:

Voor de gratin:

  • 1 kg Cêlavíta aardappelschijfjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • 1 tak rozemarijn, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 50 g geraspte oude kaas of Gruyère
  • Peper en zout, naar smaak

 

  • 4 tournedos (120-150g)
  • 2 el roomboter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 100 g gemengde paddenstoelen, schoon
  • 200 g groene asperges, geschild en in stukken gesneden

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor 180 °C. Meng de aardappelschijfjes met de gesneden ui en peper en zout naar smaak. Verdeel dit over 1 grote ovenschaal of 4 eenpersoons ovenschaaltjes.

Stap 2:
Meng de melk, room, rozemarijn, knoflookrasp en een snuf zout. Giet dit over de aardappelen in de ovenschaal(tjes). Strooi de kaas over de ovenschaal(tjes). Plaats de ovenschaal(tjes) in de oven op 180C. Controleer na een half uur voor de eerste keer de garing. Mocht de bovenkant te snel kleuren, dek dan de ovenschaal(tjes) af met aluminiumfolie. De gratins zijn in circa 45 à 60 minuten gaar.

Stap 3:

Peper en zout de tournedos rondom. Verhit een bakpan met een klontje roomboter en een eetlepel zonnebloemolie. Bak de tournedos 3-5 minuten aan beide zijden, afhankelijk van de garing die je wilt bereiken. Leg de tournedos op een bord afgedekt met aluminiumfolie om te rusten. Gebruik de bakpan daarna om de uien en gemengde paddenstoelen rustig te bakken tot ze goudbruin en zacht zijn.

Stap 4:

Roerbak ondertussen de groene aspergestukjes in een ruime pan met een klein scheutje zonnebloemolie en peper en zout in circa 3 minuten gaar.

Stap 5:
Serveer de tournedos op de geroerbakte groene asperges, schep de gebakken ui en paddenstoelen bovenop de tournedos. Serveer er de gratin bij in een aparte schaal.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker