
`

Mexicaanse ovenschotel
Kleurrijk, kruidig en makkelijk te bereiden: een Mexicaanse tray met wedges, nacho's en salsa

Bijgerecht/borrel

2-4 personen

20 minuten
Ingrediënten:
- 100 g crunchy Mexican wedges
- 1/2 maiskolf
- 50 g kikkererwten
- 1 el Mexicaanse kruiden
- 1/2 avocado
- 6 cherrytomaatjes
- 75 g zure room
- 75 g Mexicaanse salsa dip
- 50 nacho’s
- 1 jalapeno peper
– Handjevol verse peterselie
– Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2. Pel de maïs van de kolf en snijd de tomaatjes in kwartjes.
Stap 3. Meng de kikkererwten met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
Stap 4. Beleg een ovenschaal met de crunchy Mexican wedges, kikkererwten, tomaatjes, mais en nacho’s. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5. Bak de ovenschotel in circa 15 minuten goudgeel.
Stap 6. Snijd de jalapeno in schijfjes en de avocado in kleine blokjes.
Stap 7. Beleg de ovenschotel met avocado, zure room en Mexicaanse salsa.
Stap 8. Top af met de jalapeno peper en verse peterselie.