Mexicaanse ovenschotel - Celavita Ga naar de inhoud
`

Mexicaanse ovenschotel

Kleurrijk, kruidig en makkelijk te bereiden: een Mexicaanse tray met wedges, nacho's en salsa

Bijgerecht/borrel
2-4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g crunchy Mexican wedges
  • 1/2 maiskolf
  • 50 g kikkererwten
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1/2 avocado
  • 6 cherrytomaatjes
  • 75 g zure room
  • 75 g Mexicaanse salsa dip
  • 50 nacho’s
  • 1 jalapeno peper

– Handjevol verse peterselie

– Snuf zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Stap 2. Pel de maïs van de kolf en snijd de tomaatjes in kwartjes.

 

Stap 3. Meng de kikkererwten met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.

 

Stap 4. Beleg een ovenschaal met de crunchy Mexican wedges, kikkererwten, tomaatjes, mais en nacho’s. Breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 5. Bak de ovenschotel in circa 15 minuten goudgeel.

 

Stap 6. Snijd de jalapeno in schijfjes en de avocado in kleine blokjes.

 

Stap 7. Beleg de ovenschotel met avocado, zure room en Mexicaanse salsa.

 

Stap 8. Top af met de jalapeno peper en verse peterselie.