

Loaded fries BBQ pulled pork
Comfortfood met een twist: perfect als borrelbite, to share of stevige lunchspecial.



Ingrediënten:
- 200 g frieten
- 100 g pulled pork (zie extra recept)
- 1/2 rode paprika
- 1/2 rode ui
- 1 stengel bosui
- 50 g geraspte kaas
- 3 el bbq saus
- Snuf zout en peper
- Limoenschijfjes
Ingrediënten pulled pork (grote hoeveelheid):
- 500 g varkensnek
- 15 g keukenzout
- 25 g appelsap
- 350 g BBQ saus
Bereidingswijze
Stap 1. Bak de friet in de airfryer op 200 graden Celsius of frituur binnen 5-10 minuten goudgeel.
Stap 2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, de rode paprika in kleine blokjes en de bosui fijn.
Stap 3. Top de friet af met de pulled pork, de rode ui, paprika, geraspte kaas, bbq saus, bosui, zout, peper en limoenschijfjes.
Bereidingswijze pulled pork:
Stap 1. Snijd de varkensnek in stukken.
Stap 2. Meng de varkensnek, keukenzout en appelsap en vacumeer in een vacuümzak.
Stap 3. Gaar dit sous vide een hele nacht op 80 graden Celsius.
Stap 4. Haal het vlees uit de zak en laat het uitlekken, vang het vocht op.
Stap 5. Pluk het vlees los van elkaar.
Stap 6. Meng het vlees met 62 ml opgevangen vocht en de BBQ saus.