

Crunchy roast look-a-like gepofte aardappel
Gepofte crunchy roast aardappels uit de oven met een kruidige gehaktvulling, geroosterde paprika en een frisse roomsaus van ricotta en zure room. Afgetopt met bieslook, dille en een vleugje chili.



Ingrediënten:
- 6×80 g crunchy roast aardappel
- 300 g gehakt
- 1 sjalot
- 3 geroosterde paprika (in olie)
- 200 g tomatenpuree
- 3 tenen knoflook
- 125 g zure room
- 100 g ricotta
- Handjevol verse bieslook
- Handjevol verse dille
- Snuf zout en peper
- 1 el chili vlokken
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 2. Maak kommetjes van aluminiumfolie en leg hierin de crunchy roast aardappelen en top af met wat olijfolie, zout en peper.
Stap 3. Bak de crunchy roast aardappelen binnen 15-20 minuten licht goudgeel.
Stap 4. Verhit een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Stap 5. Snijd de sjalot fijn en de geroosterde paprika in stukjes, pers de tenen knoflook.
Stap 6. Meng door het gehakt de sjalot, knoflook, paprika, tomatenpuree en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Stap 7. Maak een sausje van de zure room, ricotta en fijngesneden bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8. Top de aardappelen met het gehakt en daaroverheen de roomsaus en top dit af met verse dille en chilivlokken.