
`

Gele curry met aardappel en kip
Romige gele curry met malse kippendij, aardappelblokjes, erwten, spinazie en kokosmelk. Geserveerd met naan en verse koriander voor een goedgevulde maaltijd.

Hoofdgerecht

2 personen

25-30 minuten
Ingrediënten:

- 150 g aardappelblokje 10×10
- 250 g kipdijfilet
- 200 g kokosmelk
- 70 g gele curry boemboe (zie ingrediënten hieronder)
- 100 g doperwten (blik)
- 100 g kikkererwten (blik)
- 25 g babyspinazie
- Handjevol verse koriander
- Snuf zout en peper
- Limoenschijfjes
- 2 naan
Ingrediënten gele curry boemboe:
- 1 sjalot
- 1 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 2 el olijfolie
- 1 tl ketjap manis
- 2 el kurkuma poeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 0,5 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- Handjevol verse koriander
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de naan gaar.
Stap 2. Pel en snijd de sjalot en gember in grove stukken. Mix alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine tot een dikke pasta.
Stap 3. Snijd de kipdijfilet in stukken.
Stap 4. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de kip aan.
Stap 5. Spoel de kikkererwten en doperwten met water en voeg deze toe aan de kip. Voeg ook de aardappelblokjes en babyspinazie toe.
Stap 6. Voeg hierna meteen de boemboe en kokosmelk toe en meng goed tot een curry. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7. Doe de curry in een kom met de naan en top af met wat verse koriander en limoenschijfjes.