
`

Aardappel-gehaktballen schotel
Rijke ovenschotel met aardappelblokjes, gehaktballetjes, broccoli en kruidige tomatensaus. Afgetopt met kaas en basilicum. Makkelijk te bereiden en een favoriet op het menu.

Hoofdgerecht

4 personen

30-40 minuten
Ingrediënten:

- 250 g aardappelblokje 10×10
- 450 g kleine gehaktballetjes
- 200 g broccoli
- 480 g pastasaus (gekruid)
- 140 g tomatenpuree
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 tenen knoflook
- 75 g geraspte jong belegen kaas
- Handjevol verse basilicum
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Stap 2. Snijd de broccoli in kleine stukken.
Stap 3. Blancheer de broccoli in een pan met water voor circa 7 minuten (beetgaar).
Stap 4. Meng de tomatenpuree, tomatensaus, 2 tenen geperste knoflook en Italiaanse kruiden tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5. Doe de broccoli, gehaktballetjes, aardappelen in een ovenschaal en meng de saus hier doorheen.
Stap 6. Top af met de geraspte kaas en bak af in circa 20 minuten.
Stap 7. Top af met wat verse basilicum.