
`

Aardappelpizza met ham en courgette
Een krokante pizzabodem, romige tomatensaus, aardappelblokjes, malse courgette en artisjok. Een verrassend makkelijke maaltijd boordevol smaak!

Hoofdgerecht

2 personen

20-30 minuten
Ingrediënten:

- 100 g aardappelblokje 10×10
- 2 verse pizzabodems
- 70 g tomatenpuree
- 50 g pastasaus (gekruid)
- 1 tl oregano
- 1/3 courgette
- 50 g achterham
- 10 artisjokken (ingelegd in olie)
- 15 g Parmezaanse kaas
- Handjevol verse basilicum
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Stap 2. Meng de tomatenpuree, tomatensaus en oregano tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3. Snijd courgette in lange slierten met een dunschiller.
Stap 4. Lek de artisjok uit.
Stap 5. Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 6. Besmeer de pizza met de saus en beleg daarna met de courgette slierten, aardappelblokjes, artisjok en top af met de Parmezaanse kaas.
Stap 7. Bak de pizza af binnen circa 10 minuten.
Stap 8. Haal de pizza eruit en voeg de achterham toe en bak nog 5 minuten mee.
Stap 9. Top af met verse basilicum en zout en peper.